ЧЕР
Четвер
27
08:37

​У Житомирі розпочнуть ямковий та поточний ремонт доріг

11 квітня за умови відсутності опадів у Житомирі планують розпочати ямковий та поточний ремонт доріг. Про це Суспільному розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

За його словами, відремонтують більше як півсотні вулиць: центр Житомира, перехрестя вулиць Небесної Сотні та Київська. Водій Олег розповідає, що одна смуга руху вся у вибоїнах, чим ближче до трамвайних колій, тим глибші ями на перехресті.


"Найбільше пригнічує те, що це самісінький центр міста. Ось ці ями вони зовсім не показують, що це центральна вулиця і напрямок до столиці. І це я не кажу, що на околицях робиться, якщо там проїхати, на периферії там взагалі жах ", – каже водій Олег.


На сусідній вулиці Бориса Тена ситуація схожа. Найглибші ями знаходяться поблизу трамвайних колій, а їх глибина сягає більше десятка сантиметрів. Пан Павло працює водієм, розповідає, що у дощ, коли на дорозі стоять калюжі, поїздка може стати ще більш небезпечною. Адже не можна вгадати, наскільки глибока яма знаходиться під водою. Подекуди вибоїни сягають половини діаметру колеса його мікроавтобуса.


"У деяких районах просто яма на ямі, є ями ледь не по півметра. Якщо туди влетиш, то там колеса і залишаться. Я, як правило, їжджу по Богунії – це проспект Миру, Князів Острозьких, Домбровського і ям там повно, які хочеш ", – говорить водій Павло.


На перехресті вулиць Домбровського та Грушевського, одна смуга руху вся у вибоїнах. Аби повернути з вулиці Грушевського у бік Сінного ринку водіям доводиться повністю зупинятись та на мінімальній швидкості проїжджати ями. Пан Микола говорить, що у порівнянні із минулими роками ситуація на дорогах стала кращою, втім на деяких вулицях все ще можна пошкодити або колеса автівки, або ходову.


"Цього року ситуація однозначно краща, ніж була у минулих роках, але все одно залишаються ділянки, які точно потребують ремонту, – каже водій Микола. – Я б оцінив стан доріг на четвірку десь, якщо для Житомира, то на четвірку ще якось тягне. Ще якось потихеньку уважно можна рухатись".


За словами заступника Житомирського міського голови, цього року ямковий та середній ремонт передбачений на більш як півсотні вулиць міста. Середній ремонт із заміною асфальту та ремонтом тротуарів проведуть на чотирьох вулицях.


"Ми плануємо зробити таку вулицю як Радивілівську – від вулиці Чуднівської до Іоана Павла II, хочемо зробити вулицю Гоголівську – від Хлібної до Князів Острозьких, вулицю Східну – від Бориса Тена до Корольова, – говорить Олександр Шевчук. – Це найбільш проблемні ділянки, на які вже оголошені відповідні процедури і паралельно буде вестись ремонт тротуарів у місті. Комунальне підприємство "УАШ" ще було готове запустити свій асфальтний завод третього квітня, ми готувались заздалегідь".


За словами Олександра Шевчука, вже закуплені всі матеріали і є домовленості з підрядниками, але погодні умови поки не дають можливості працювати".

Вчора

Сторінки:
Нагору