ЧЕР
Субота
29
14:02

​У Житомирі презентували роботу гуртка «Комп'ютерна графіка»

Гурток «Комп'ютерна графіка» функціонує у Житомирському міському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді вже близько шести років.

Наразі тут займаються діти молодшої та старшої вікових категорій. Молодша вивчає основи інформаційних технологій з елементами англійської мови, тобто всі програми, в яких працюють діти, – в англійському інтерфейсі.


«До молодшої групи входять діти 5-6 класу. Вони починають навчання з Paint.NET та Adobe Animate, яка призначена для створення анімацій. Заняття націлені на малювання, адже у подальшому для створення персонажів та оточення потрібні такі навички. Старша група, окрім Adobe Animate, працює ще й з Adobe Photoshop та Adobe Illustrator. Це діти 7-11 класів, але інколи сюди приходять і студенти», – говорить керівниця гуртка «Комп'ютерна графіка і основи інформаційних технологій з елементами англійської мови» Галина Шостачук. – Найскладніше у створенні анімації – графіка. Але дітям легко «переключитися» з Adobe Animator до Adobe Illustrator, оскільки вони мають схожий інтерфейс. Вже вміють працювати з растровою графікою у фотошопі і з векторною – в ілюстраторі.


Давид Мартіросов завершує роботу над мультиком про підводний світ. На екрані – Чорне море, медузи й акули.


«Відвідую гурток близько року. Пів року тому почав створювати анімаційні мультфільми. Раніше були гіфки у фотошопі та малюнки в ілюстраторі. Дуже хотів би створити власний мультик про роботів чи тварин», – каже хлопець.


Шістнадцятирічна Ольга Бражевська – переможниця Міського конкурсу комп'ютерних програм. Гурток відвідує вже два роки. Каже, що спочатку було важко працювати з новими програмами, але якщо набити руку, все робиться швидко.


«Навчилася створювати програми, анімації, редагувати фотографії... Я творча людина, тому мені подобається цим займатися, особливо анімаціями. Також люблю деформувати різні зображення. В майбутньому думаю пов'язати з цим свою професію – стати UI/UX дизайнером або програмістом».


Одинадцятирічна Анна Хоменко має надію, що гурток стане початком чогось більшого у майбутньому: «Думаю, якщо буду продовжувати цим займатися, вийде щось хороше. Восени, коли почала тут навчатися, подобалося малювати у Paint.NET, але анімації виявилися цікавішими, ніж просто малювання».

Вчора

Сторінки:
Нагору