ЧЕР
Четвер
27
05:53

У Житомирі фітнес-тренеру та трьом спільницям повідомили про підозру

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури злочинному угрупованню повідомили про підозру у незаконному виготовленні, зберіганні, перевезенні з метою збуту та збуті психотропних речовин, повторно, організованою групою (ч. 3 ст. 307КК України).

Крім цього, організатору інкримінують незаконне придбання і зберігання прекурсорів, придбання і зберігання обладнання для виготовлення психотропних речовин та організацію й утримання місць для незаконного виготовлення психотропних речовин (ч. 1 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 2 ст. 317 КК України).


За даними слідства, організовану злочинну групу з виготовлення та збуту психотропної речовини створив 34-річний житомирянин. Він займався тренерською діяльністю, однак мав на меті отримати ще й незаконний прибуток.


Так, підозрюваний влаштував у підвалі багатоповерхівки, де проживав, нарколабораторію. Він придбав необхідний інвентар, закупив прекурсори та інші хімічні складові. А коли налагодив безперервне виробництво, залучив ще й трьох своїх знайомих житомирянок, віком 25-34 років.


Свіжовиготовлений товар відвозив на квартиру до своїх спільниць, де разом фасували на дози. На тому етапі підключалися усі троє «помічниці», які вже разом займалися збутом психотропної речовини наркозалежним місцевим жителям. Психотропну речовину також вживали і самі.


Протягом листопада 2023 – березня 2024 років задокументовано п’ять фактів незаконного збуту психотропної речовини - амфетаміну. Вартість одного грама сягала до 600 грн.


Під час обшуків у підвальному приміщенні, за місцями проживання фігурантів вилучено понад півтора десятка доз амфетаміну, лабораторний (хімічний) посуд, ємкості із рідинами, пристрої для фасування психотропної речовини, шприци тощо.


Досудове розслідування проводять слідчі поліції, оперативний супровід – Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору