ЛИП
Середа
3
19:37

​У закладах вищої освіти Житомира розповіли, коли розпочнеться новий навчальний рік

Вищі навчальні заклади Житомира переважно планують розпочати новий навчальний рік 1 вересня 2024 року. Про це адміністрації закладів повідомили у відповіді на запит Суспільного.

Проректор з науково-педагогічної роботи Державного університету "Житомирська політехніка" Андрій Морозов розповів, що на випадок блекауту заклад має альтернативні джерела живлення, власну котельню на альтернативному паливі, укриття, доступ до мережі Інтернет через систему супутникового зв'язку Starlink. Це дозволяє розпочати навчальний рік з 1 вересня 2024 року та дотримуватися звичайного режиму роботи.


Виконуюча обов'язки ректора Житомирського медичного інституту Світлана Гордійчук повідомила, що 2024/2025 навчальний рік відповідно до рішення Вченої ради від 19 червня 2024 року планують розпочати для здобувачів І курсу з 1 вересня 2024 року, а для здобувачів ІІ-ІV курсів — з 12 серпня 2024 року за погодженням з Житомирською обласною військовою адміністрацією.


У Поліському національному університеті новий навчальний рік для здобувачів усіх курсів та форм навчання планують розпочати 1 вересня 2024 року.


"Освітній процес не буде продовжено до кінця липня 2025 року. Попередньо, зимова заліково-екзаменаційна сесія завершиться 1 грудня 2024 року. Практичну підготовку здобувачів вищої освіти перенесено на зимовий період. Навчання усіх студентів відбуватиметься в аудиторному форматі з дотриманням усіх безпекових вимог", — розповів виконуючий обов'язки ректора університету Юрій Демяненко.


У Житомирському державному університеті імені Івана Франка з датою початку нового навчального року ще не визначилися.


"Питання щодо організації освітнього процесу нового 2024/2025 навчального року будуть розглядатися на одному з планових засідань вченої ради університету", — повідомила ректорка ЖДУ Галина Киричук.

Вчора

Сторінки:
Нагору