ЛИП
Понеділок
1
17:22

​У Семенівській громаді поліцейські вилучили незаконні насадження снотворного маку

26 червня поліцейські офіцери громади під час проведення профілактичних заходів щодо попередження та виявлення незаконного вирощування нарковмісних рослин, виявили такі посіви у приватному обійсті 52-річної жительки с. Терехового.

За згодою господині поліцейські провели огляд її домоволодіння. На присадибній ділянці жінка вирощувала рослини снодійного маку.


Усі обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи райвідділу та вилучили 170 рослин нарковмісного зілля, які скерували на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.


За вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи коноплі) КК України.


Разом з тим правоохоронці інформують громадян про визначені законодавством обмеження, що стосуються посіву снодійного маку та конопель. За їх порушення передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.


Зокрема, посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 розцінюється вже як кримінально каране діяння, за яке передбачено покарання від штрафу до обмеження волі строком до 3 років. У разі незаконного посіву та вирощування снотворного маку у кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору