ЛИП
Неділя
7
17:07

​Швейцарські волонтери передали рятувальникам Житомира два спецавтомобілі

До Житомира зі Швейцарії привезли два рятувальні автомобілі для працівників ДСНС. Організували збір коштів та доставку гуманітарної допомоги благодійники асоціації "Cholidero chin Frontere" ("Солідарність без кордонів" — ред.) у співпраці із житомирськими волонтерами, артистами філармонії Яніною і Олександром Яремчуками. Це 11 місія з гуманітарною допомогою в Україну від цієї організації.

Про це Суспільному розповів Рікардо Шалібаум, рятувальник та волонтер зі Швейцарії. За його словами, автівки оснащені усім необхідним для проведення рятувальних операцій і допомагатимуть рятувати людей, які потрапити у автомобільні аварії, під завали та під час гасіння пожеж.


"У Швейцарії ми часто кажемо: "Якщо ми можемо допомогти, ми допоможемо". Ми допомагаємо Житомиру та області. Ми робимо лише маленьку частину, проте сподіваємось, що для вас це значно покращує ситуацію і це допоможе багатьом людям", — сказав волонтер зі Швейцарії.


Рікардо разом із колегою провів інструктаж з використання автомобілів для працівників ДСНС Житомирщини. Рятувальники розділились на дві групи по п’ять людей. Машини випробували на здатність гасити пожежі, підіймати та розрізати метал.


"Хороша базова машина, її, можна сказати, не можна "вбити". Обладнання рятувальне базове. Ми не здивовані цим обладнанням, але чим більше цього обладнання, тим більше людей ми можемо врятувати", — сказав начальник караулу рятувальної частини Олександр Вовнюк.


Допомагати Житомиру швейцарські волонтери вирішили після знайомства із Яніною та Олександром Яремчуками. На початку повномасштабного вторгнення Яніна з дітьми виїхала з Житомира за кордон та проживала у родині швейцарця Мікаеля Пашу, розповів Олександр Яремчук.


"Вона прожила у них шість місяців. Їхній син — патріот України, вболівав дуже за Україну, і на другий день війни створив асоціацію "Cholidero chin Frontere" — "Солідарність без кордонів". І тоді Яніна запитала, чи може вона провести концерт для підтримки місії і почала їм допомагати. Далі Мікаель запитав: "Чи не хоче твій Олександр приїхати з України для того, щоб ми могли більше робити". І ми з Володимиром Виговським через його "Студентський клуб", я по "Шляху" виїхав перший раз. Ми організували три концерти, зібрали непогані кошти", — розповів житомирянин, волонтер Олександр Яремчук.


Олександр додав, що благодійна організація "Cholidero chin Frontere" збирає гроші на гуманітарну допомогу, а подружжя співаків заробляє своїми концертами на доставку гуманітарної допомоги до України.


Окрім двох автомобілів для рятувальників ДСНС, швейцарська волонтерська організація привезла автомобіль для Баранівки, гуманітарну допомогу для Овруча та 6 змішувачів для Житомирського обласного центру крові, розповів Володимир Виговський, засновник громадської організації "Студентський клуб".


"Там зараз працюють двоє фахівців зі Швейцарії. Вони передають ці міксери і так само, як і тут, проводять навчання для працівників центру крові", — сказав Володимир Виговський.

Вчора

Сторінки:
Нагору