ЛИП
Четвер
4
12:20

Самовільне захоплення лісогосподарських земель та побудова відпочинкового комплексу на Житомирщині - справу скеровано до суду

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного спорудження на ній комплексу будівель (ч. ч. 2, 3 ст. 197-1 КК України).


Як повідомлялося раніше, бізнес-родина у складі матері, сина (стосовно нього у суді триває розгляд справи за фактом скоєння іншого злочину) та невістки, аби примножити свої прибутки, самовільно захопили майже 1 га землі лісогосподарського призначення, що у Коростишівській ОТГ.


Самовільно захоплена земля – це прибережна зона озера, що межує з раніше придбаною ними ділянкою та туристично-оздоровчим комплексом, готелем і кафе.


З метою розширення бізнесу, обвинувачені побудували на ній ще одне відпочинкове містечко, зокрема, двоповерхові будиночки, капітальні будівлі загальною площею забудови майже 350 м2. Також спорудили причали, архітектурні конструкції, ліхтарі, пішохідні доріжки тощо.


Попри те, що не мали жодних дозволів та проєктної документації для будівництва на березі озера. До того ж, Земельним та Водним кодексами України взагалі заборонене будь-яке будівництво у межах прибережної захисної смуги.


Досудове розслідування проводило ГУНП в області, оперативний супровід - УСБУ в області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору