ЧЕР
Субота
29
15:36

​Понад 56 тис мешканців Житомирщини цьогоріч отримали ліки проти серцево-судинних захворювань за програмою «Доступні ліки»

Програма «Доступні ліки» включає 532 найменування ліків та медичних виробів, які пацієнти можуть отримати безоплатно або з невеликою доплатою. 229 із них – для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями.

«Доступні ліки» - це програма, за якою українці з хронічними захворюваннями можуть отримувати необхідні ліки та медичні вироби безоплатно або з частковою доплатою. Їх вартість напряму аптеці відшкодовує Національна служба здоров’я України. Програма дозволяє зменшити фінансове навантаження на пацієнтів та збільшити доступність ліків.


«За 5 років 4,7 млн українців та українок отримали ліки безоплатно або з невеликою доплатою. Наразі 14 803 аптечних пунктів мають договори з НСЗУ на реімбурсацію. «Доступні ліки» – це, безумовно, одна з найвдаліших моделей державно-приватного партнерства. А ще – приклад турботи держави про тих українців та українок, які потребують постійного прийому лікарських засобів через хронічні захворювання», – каже Наталія ГУСАК, голова НСЗУ.


Нині програма включає 532 найменування ліків та медичних виробів, 229 із них – для лікування серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, у тому числі для профілактики інфарктів та інсультів. Із них 48 пацієнти можуть отримати без доплати, 181 – з доплатою.


«Від початку 2024 року 56 034 мешканці Житомирської області, які мають серцево-судинні захворювання, отримали необхідні медикаменти за програмою «Доступні ліки». У регіоні збільшилася кількість аптек, в яких можна отримати ліки. Особливо тішить те, що до програми доєднуються більше аптеки з сільської місцевості. Таким чином, покращується доступність людей до програми «Доступні ліки», – говорить Алла Горбатюк, директорка Центрального міжрегіонального департаменту НСЗУ.

Вчора

Сторінки:
Нагору