ЧЕР
Субота
29
13:41

​Поліцейські виявили посіви нарковмісних рослин у жителів Житомирського району

Ділянки з маком та коноплями виявили правоохоронці у приватних домоволодіннях жителів Житомирської та Новогуйвинської громад.

24 червня поліцейські відділу №1 Житомирського райуправління отримали інформацію про незаконні оборудки з наркотичними речовинами 44-річного жителя села Сінгурів. Під час проведення невідкладних слідчих дій в обійсті чоловіка правоохоронці виявили теплицю, де росли коноплі. Всього поліцейські нарахували 192 рослини.


А напередодні поліцейські офіцери громади Житомирського райуправління виявили рослини маку на території приватної садиби на околиці обласного центру. Правоохоронці вилучили понад сім сотень рослин з присадибної ділянки.



Нині все вилучене направлене на дослідження до обласного Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Слідчі поліції з’ясовують всі обставини у межах відкритих кримінальних проваджень.


Нагадуємо, що мак та коноплі є сировинною базою для виготовлення наркотичних речовин. Відтак державою врегульовано питання щодо посівів цих рослин для харчових та промислових потреб. Зокрема, їх вирощування у приватних господарствах є незаконним.


Згідно з санкцією ст. 310 КК України, посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 розцінюється як кримінальне правопорушення, за яке передбачене покарання у вигляді штрафу від 1700 до 8500 гривень, або до 6 місяців арешту, чи обмеження волі на строк до трьох років. Якщо ж кількість посіяних рослин конопель чи маку перевищує вказану вище, покарання може сягнути 7 років ув’язнення.

Вчора

Сторінки:
Нагору