ЧЕР
Четвер
27
14:40

​Поліцейські повідомили жителю Попільнянської громади про підозру в учиненні домашнього насильства

Дільничні офіцери відділення поліції №2 (смт Попільня) Житомирського райуправління неодноразово реагували на звернення 53-річної жительки громади щодо неправомірних дій співмешканця.

У ході досудового розслідування встановлено, що 41–річний чоловік має непостійні заробітки та зловживає алкоголем. Це викликає незадоволення з боку цивільної дружини. Однак у відповідь на свої претензії жінка отримує лайку, образи та штурхани. Нерідко чоловік перешкоджав її доступу до власного будинку, змушуючи шукати прихистку у знайомих.


Попільнянські дільничні офіцери упродовж року працювали у родині. Правоохоронці складали відносно кривдника адміністративні протоколи за вчинення домашнього насильства та виносили термінові заборонні приписи. Однак проведені превентивні заходи не приносили бажаного результату і тиранія у родині продовжувалася.


Відтак за зверненням жінки поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України та 17 червня повідомили фігуранту про підозру у вчиненні цього протиправного діяння.


Відповідно до чинного законодавства вчинення домашньої тиранії карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин або пробаційним наглядом терміном до 5 років, або обмеженням волі на той самий строк, чи позбавленням волі на строк до 2 років.


Поліцейські закликають громадян не замовчувати випадки домашньої тиранії. Якщо ви стали потерпілим від насильства у родині або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, зателефонуйте за номером 102, або зверніться до найближчого відділку поліції.

Вчора

Сторінки:
Нагору