ЛИП
Неділя
7
00:10

​Над Житомирщиною збили 3 "шахеди" — є постраждалі внаслідок падіння уламків

Вночі 4 липня армія РФ атакувала Україну ударними БпЛА типу "Shahed". На Житомирщині також лунали звуки вибухів — по "шахедах" працювала ППО. За попередньою інформацією, над областю збили 3 російські "шахеди". Внаслідок падіння уламків є пошкодження і постраждалі.

Про збиття цілей над Житомирщиною в ранковому зведенні у своєму Telegram повідомили Повітряні сили ЗСУ. У дописі сказано, що в ніч на 4 липня армія РФ атакувала Україну 22 ударними БпЛА типу "Shahed-131/136" із Курської області.



"В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами, розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони та засобами РЕБ Повітряних Сил ЗС України збито 21 "шахед" у межах Київської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської та Полтавської областей", — йдеться у повідомленні.


Вночі 4 липня на Житомирщині через загрозу БпЛА повітряну тривогу оголошували двічі. Спочатку сирени пролунали о 01:10. Повітряні сили попередили, що БпЛА в східній частині Житомирської області рухаються західним курсом, а згодом, — що "шахеди" уже на заході Житомирщини і продовжують тримати курс на захід.


О третій годині ночі Повітряні сили повідомили, що БпЛА в західній частині Житомирської області і рухаються південно-західним курсом. Відбій повітряної тривоги дали о 4 ранку. Втім, вже за 34 хвилини по тому сирени пролунали знову. Відбій дали о 5:35.




Зранку у своєму Telegram голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, що вночі під час повітряної атаки сили протиповітряної оборони над територією Житомирщини за попередньою інформацією знищили 3 дрони-камікадзе типу "шахед". Через падіння уламків виникла пожежа в одному з приватних будинків, яку оперативно ліквідували рятувальники ДСНС. Внаслідок пожежі постраждала жінка, яку госпіталізували до лікарні. Ій надають необхідну допомогу.

Вчора

Сторінки:
Нагору