ЛИП
Середа
3
21:12

​На Житомирщині чоловік, який напав на представника ТЦК і вдарив його, отримав рік обмеження волі за хуліганство

24 червня Бердичівський міськрайонний суд виніс вирок жителю Бердичівського району, який вдарив працівника районного ТЦК, коли той виписував йому повістку. Свою вину обвинувачений визнав у повній мірі — рішенням суду чоловік отримав покарання у вигляді одного року обмеження волі.

Вирок у цій справі опублікували 25 червня у Єдиному реєстрі судових рішень. У тексті сказано, що матеріали кримінального провадження розглядали без проведення судового розгляду в судовому засіданні і без присутності учасників судового провадження. Суддя приймав рішення без виклику сторін.


В коментарі Суспільному керівниця Бердичівської окружної прокуратури Олена Висоцька пояснила, що за законодавством, розгляд провадження у такому порядку має місце, якщо обвинувачений визнає свою вину і погоджується на розгляд справи у такому форматі.


Сама подія трапилася зранку 4 червня у приміщенні одного зі службових кабінетів Бердичівського районного ТЦК та СП. Чоловік, який прийшов до ТЦК за своїм військовим квитком, не погодився з тим, що представник ТЦК став виписувати йому повістку.


Як Суспільному розповіли в Бердичівській окружній прокуратурі, за попередньою інформацією, чоловікові раніше вже виписували повістку, за якою його направляли у одну з військових частин, як військовозобов'язаного. Військова частина його не взяла, військовий квиток чоловіка лишився у військкоматі.


"За процедурою чоловік мав з'явитися в ТЦК та СП — він прийшов і сказав, що хоче забрати свій військовий квиток. Працівник військкомату, з його свідчень, пояснив чоловікові, що не може віддати йому його військовий квиток, оскільки процедурою передбачено, що він знову має виписати повістку з подальшою відправкою в іншу військову частину. Чоловік обурився цьому факту і, піднявшись зі стільця, завдав удару в обличчя працівникові ТЦК ", — розповіла Олена Висоцька.


В обставинах справи, викладених у тексті вироку, вказано, що після того, як чоловік завдав удару працівнику ТЦК та СП, в кабінет зайшли інші працівники ТЦК, яким обвинувачений також намагався завдати тілесних ушкоджень. На місце події викликали працівників Бердичівського районного відділу поліції.


"4 червня близько 11:20 до Бердичівського районного відділу поліції надійшло повідомлення про напад на працівника ТЦК. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. В той час у приміщенні ТЦК у службових справах перебував наш дільничний офіцер поліції, який разом з працівниками військкомату затримував нападника. Нападником виявився житель одного з сіл Бердичівського району 1973 року народження. Встановлено, що він з хуліганських мотивів завдав удару в обличчя працівнику ТЦК та СП, внаслідок чого той отримав травми обличчя. Поліцейські сектору дізнання зібрали всі свідчення та докази, чоловіку повідомили про підозру, а згодом вручили обвинувальний акт. Матеріали кримінального провадження були спрямовані до суду", — поінформувала старша інспекторка з комунікацій Бердичівського райвідділу поліції Ірина Коломієць.


Дії обвинуваченого суд кваліфікував за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України "Хуліганство" — тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю.


У тексті вироку вказано, що обвинувачений письмово беззаперечно визнав свою винуватість. Суд взяв до уваги пом'якшувальну обставину у вигляді щирого каяття обвинуваченого і виніс вирок — один рік реального обмеження волі.


У коментарі Суспільному прокурор Вадим Івашина сказав, що Бердичівська окружна прокуратура з таким вироком погодилася.


Вирок може бути оскаржений до Житомирського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його отримання і набере законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.


Як стало відомо журналістам Суспільного, представник районного ТЦК та СП, якому нападник завдав удару, свого часу брав участь у бойових діях. Сам потерпілий від коментарів відмовився.

Вчора

Сторінки:
Нагору