ЧЕР
Субота
29
13:59

​На території одного з лісництв на Житомирщині автівка збила лося

На автодорозі у Житомирській області автівка зіткнулася з лосем, внаслідок чого тварина загинула на місці. Про це у коментарі Суспільному розповів комунікаційник Столичного лісового офісу Юрій Мельник. З його слів, подія трапилася у ніч на 24 червня, на території Тригірського лісництва.

"На території лісництва автомобіль Mercedes-Benz Vito зіткнувся з дорослим самцем лося. Керманич не встиг вчасно зреагувати на появу тварини на дорозі. Отримавши повідомлення про інцидент, на місце події оперативно прибули лісівники Державного підприємства "Ліси України". Разом з ними приїхали також єгерська служба "Земля Полісся" та група місцевих ветеринарів, які констатували смерть лося. Далі оформленням займалися правоохоронці райуправління поліції", — поінформував Юрій Мельник.


За його словами, подібні випадки трапляються через низку факторів. По-перше, лісові тварини часто мігрують у пошуках нових місць проживання, перетинаючи при цьому автомобільні дороги. По-друге, у нічний час видимість на дорогах обмежена, а тварини, засліплені світлом фар, можуть завмерти на місці замість того, щоб залишити небезпечне місце.


Журналісти Суспільного звернулися за коментарем стосовно автопригоди до речниці Житомирського районного управління поліції Марини Вітвіцької. За її словами, керманич під час зіткнення не травмувався.


"На місці події працювали інспектори сектору реагування патрульної поліції відділу №1 Житомирського райуправління. Правоохоронці зафіксували усі обставини діяння. Відносно 39-річного керманича автомобіля "Mercedes-Benz" склали адміністративні матеріали за статтею 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП. На місці події водій надання медичної допомоги не потребував" — прокоментувала Марина Вітвіцька.

Вчора

Сторінки:
Нагору