ЧЕР
Неділя
30
04:07

​До 7 років позбавлення волі загрожує жителю Ружинщини за незаконне поводження зі зброєю

Слідчі поліції Бердичівського райвідділу закінчили розслідування кримінального провадження відносно 30-річного чоловіка, який нелегально зберігав заборонені предмети. Наприкінці серпня правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання жителя с. Бистрика. У його будинку виявили корпус гранати із підривачем.

Працівники слідчо-оперативної групи вилучили усе виявлене та направили на експертне дослідження. Під час досудового розслідування чоловік пояснив, що вибухонебезпечний предмет він знайшов і зберігав в оселі. Відповідні висновки експертів підтвердили, що вилучене є ручною наступальною гранатою.


Досудове розслідування проводилось за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Провівши всі необхідні процесуальні дії, слідчі поліції завершили досудове розслідування. Нині матеріали з обвинувальним актом скеровано до суду.


Поліцейські вкотре нагадують, що бойова зброя та боєприпаси не призначенні для зберігання вдома, їм не місце на мирних територіях. Незаконне поводження з такими предметами є кримінально караним діянням.


Про виявлення зброї, боєприпасів, вибухових речовин необхідно одразу повідомляти до правоохоронних органів. Це дозволить уникнути покарання та врятувати від небезпеки себе й оточуючих, допомогти запобігти кримінальним діянням та трагічним випадкам.

Вчора

Сторінки:
Нагору