ЛИП
Вівторок
2
21:52

​Будівництво фортифікаційних споруд — у Житомирській ОВА розповіли, скільки грошей виділили за 3 роки

Починаючи із 2022 року до сьогодні на будівництво фортифікаційних та військово-інженерних споруд на території Житомирщини із місцевого бюджету виділили майже 120 мільйонів гривень. Ще 2 мільярди гривень на такі цілі надійшло із резервного фонду державного бюджету.

Про це йдеться у відповіді Суспільному департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної військової адміністрації за підписом керівника Сергія Сорокіна.


Зокрема, сказано, що на будівництво фортифікаційних та військово-інженерних споруд на території області у 2022 році виділили 407 тисяч 243 гривні, у 2023 році — 48 мільйонів 330 тисячі 434 гривні, у 2024 — 67 мільйонів 988 тисяч 613 гривень. Майже 2 мільярди гривень на реалізацію заходів, пов'язаних із зміцненням обороноздатності держави Житомирській військовій адміністрації надійшло у квітні 2024 року рішенням Кабміну.


Інформація щодо виконавців будівельних робіт на території області у відповіді на запит не зазначена, бо, як сказано, вона є конфіденційною.


"Зазначаємо, що відповідно до Закону України "Про інформацію", Закону України "Про доступ до публічної інформації" та розпорядження Житомирської обласної державної адміністрації від 05.07.2021 № 433 "Про затвердження Переліку відомостей що становить службову інформацію в Житомирській обласній державній адміністрації" запитувана Вами інформація, в тому числі інформація щодо виконавців будівництва фортифікаційних споруд, віднесена до інформації з обмеженим доступом, оскільки містить відомості про заходи, які здійснюються в умовах воєнного стану щодо будівництва споруд військового призначення", — йдеться у відповіді Суспільному.


На запитання Суспільного про суму фінансування фортифікаційних та військово-інженерних споруд на 2025 рік у департаменті регіонального розвитку відповіли, що такою інформацією не володіють.


"З огляду на зазначене вище, з метою дотримання інтересів національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, шкода від оприлюднення такої інформації переважає суспільний інтерес в її отриманні, на підставі пункту 1, 2 частини першої статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації" повідомляємо про відмову у задоволенні Вашого запиту щодо надання інформації про виконавців будівельних робіт та інформацію про плани фінансування фортифікаційних споруд на 2025 рік", — сказано у відповіді департаменту регіонального розвитку ОВА.

Вчора

Вчора

Сторінки:
Нагору