ЧЕР
Четвер
27
06:25

​Як в Житомирі готуються до осінньо-зимового періоду

В Житомирі триває підготовка міського господарства до осінньо-зимового періоду. Зокрема, на об'єктах комунальних підприємств "Теплокомуненерго" і "Житомирводоканал" мають встановити альтернативні джерела електроенергії — сонячні панелі та газопоршневі установки.

Про це під час засідання виконкому Житомирської міської ради розповів начальник міського управління комунального господарства Олександр Марцун.


За його словами, до кінця літа на 12 об'єктах водоканалу запланували встановили сонячні панелі. А до кінця цього року на двох об'єктах КП "Житомиртеплокомуненерго" — газопоршневі установки. Також, зі слів чиновника, в комунальному підприємстві "Житомиртеплокомуненерго" планують:


капітально відремонтувати 7 котлів;


провести поточний ремонт центральних та індивідуальних теплових пунктів;


замінити 9,9 кілометра зовнішніх теплових мереж опалення.


"Також буде проводитися оптимізація мереж теплопостачання відповідно до схеми оптимізації опалення Житомира. Тобто це переключення на випадок відключення якоїсь із котелень", — пояснив Олександр Марцун.


Також він доповів на виконкомі, що "Житомирводоканал" має:


провести планову заміну 2,8 кілометра аварійних мереж водопроводу;


відремонтувати або замінити 87 пожежних гідрантів;


замінити пів кілометра зовнішніх аварійних каналізаційних мереж.


Також на виконкомі говорили про поточний ремонт вулиць, який в Житомирі в цьому році планують зробити на загальній площі 50 тисяч квадратних метрів.


Заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк озвучив на виконкомі цифри з економії газу за останні 10 років. Показник споживання газу в місті зменшився майже у два рази.


"У 2014 році споживання природного газу в Житомирі становило 95 мільйонів кубометрів. Останній опалювальний період показав, що споживання природного газу в місті склало 48 мільйонів кубометрів, тобто майже у два рази. Це завдяки тому, що сьогодні наші котельні працюють на щепі і які також вироблюють електричну енергію, завдяки двом котельням інверторним, прописаним стратегіям", — сказав Сергій Кондратюк.

Вчора

Сторінки:
Нагору