ЧЕР
Субота
29
13:18

​Сайт «Прихисток» для пошуку безкоштовного житла для ВПО оновився: Що змінилося для користувачів

Як користуватись оновленим сайтом “Прихисток”: розповідає засновниця проекту Галина Янченко

Сайт “Прихисток”, перший та найбільший в Україні сервіс з пошуку безкоштовного житла для біженців, пройшов реновацію та став ще зручнішим для користувачів.“Наш “Прихисток” з'явився у перший день широкомасштабного вторгнення росії. Ця ініціатива допомагала і продовжує допомагати українським біженцям шукати безкоштовне житло”, - розповідає ініціаторка проекту, народна депутатка Галина Янченко.


“Починаючи від лютого 2022 року «Прихисток» відвідали понад 4 мільйони людей. І більше 1 мільйона українців змогли знайти на сайті тимчасове житло. В перші пікові місяці війни кількість оголошень на сайті про вільне житло сягала 40-50 тисяч одночасно. Тобто, уявіть масштаби цієї взаємної підтримки, масштаби людяності, яку проявили всі українці. Це просто неймовірно!”, - додала вона.



За її словами, сьогодні “Прихисток” продовжує розвиватися, сайт пройшов оновлення, став більш захищеним, а також на ньому зявились нові функції для користувачів.


  • Новий кабінет користувача сайту «Прихисток». Тепер в кабінеті користувача можна писати повідомлення і розпочинати чат безпосередньо під оголошенням, не обмінюючись номерами мобільного телефону. Також в кабінеті можна буде створювати підбірку із улюблених варіантів житла, а сам особистий кабінет тепер нагадує звичайний месенджер. В старій версії сайту користувачі мали можливість розмістити тільки текстове оголошення.

  • Нова більш точна система пошуку на сайті. Тепер працює система автозаповнення при пошуку житла, користувач зможе виставляти радіус в кілька км, для пошуку житла в конкретній громаді чи районі. В старій версії сайту назву населеного пункту треба був писати вручну, пошук був чутливим до граматичних помилок.

  • Можливість створити підписку на пошук житла у певній локації. Тепер користувачі зможуть створити підписку в кабінеті користувача та налаштувати сповіщення собі на емейл на появу оголошень про житло за обраною локацією.


Також запроваджена більш безпечна двофакторна система аутентифікації для користувачів сайту, а також спеціальний режим, який дозволить використовувати сайт людям із вадами зору.


“Сьогодні на сайті “Прихисток” більше 7000 актуальних оголошень про безкоштовне житло для біженців. Дякую кожному українцю, який і через 2,5 роки війни продовжує допомагати нашим біженцям і ділиться житлом. Наш народ - неймовірний, я ним пишаюсь. Тільки так, допомагаючи один одному і переможемо”, - додала Галина Янченко.


Вона також висловила подяку «Східна Європа» та проєкту «Фенікс», які допомогти підтримати сайт «Прихисток» і запровадити ці зміни.


Повну інструкцію з користування сайтом «Прихисток» можна подивитись тут.


Вчора

Сторінки:
Нагору