ЛИП
Неділя
7
05:52

​Естонія прийняла на відпочинок ще 42 дитини з родин військовослужбовців

Цього разу 42 дитини з родин військовослужбовців, зниклих безвісти, а також тих, хто віддав життя за Україну, мали змогу відпочити в Естонській Республіці. Про це повідомив керівник міжпарламентської групи співробітництва з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко.

Проєкт був ініційований у 2023 році мером Таллінна Міхаїлом Килвартом та підтриманий Благодійним фондом BGV, який забезпечив фінансування міжнародної логістики. Торік у рамках такої співпраці вдалося відправити на відпочинок до Естонії 70 діток із різних куточків Житомирської області.


«Радий, що нам вдалося продовжити цей проєкт, адже переконаний, що такий відпочинок хоч на якийсь час допоможе дітям відволіктися та отримати позитивні емоції, яких так не вистачає в наш час. Також окремо дякую департаменту соціальної політики Житомирської обласної військової адміністрації за допомогу у формуванні списків, підготовці документів та супроводі дітей до Естонської Республіки», — зазначив народний депутат України Арсеній Пушкаренко.



Фото: Благодійний фонд BGV


Цього разу в Естонії відпочили діти з Ємільчинської, Гришковецької, Житомирської, Коростишівської, Овруцької, Олевської, Чоповицької, Березівської, Хорошівської, Лугинської, Білокоровицької та Горщиківської громад. У літньому таборі в місті Туксі для них підготували насичену та цікаву тижневу програму: екскурсії, майстеркласи та ігри. Також діти мали змогу знайти нових друзів серед естонських ровесників.

Вчора

Сторінки:
Нагору